van Velzen

  • van Velzen
  • Bekende Artiesten
VanVelzen heeft zijn liefde voor muziek niet van een vreemde. Lang voor zijn geboorte zitten zijn twee opa’s bij elkaar in een Delftse accordeonband. Samen met zijn vader zet hij al op vierjarige leeftijd radio-programmaatjes in elkaar.

Tijdens zijn jeugd leert hij zichzelf piano spelen, gitaar spelen en drummen. In zijn middelbare schoolperiode is VanVelzen druk met bandjes en het componeren van de jaarlijkse musical. Tijdens zijn studententijd in Rotterdam komt de nadruk volledig op zijn muziek te liggen. Dit resulteert in zijn eerste succes: met zijn band ‘the Goldfish’ speelt hij eigen nummers en wint hij in 1999 de Heineken Student Music Award.

In 2002 neemt improvisatie cabaretgroep ‘Op Sterk Water’ VanVelzen op in de gelederen. Ze treden op in theaters en op festivals, waaronder twee keer op Lowlands. Na zijn studie sluit VanVelzen zich aan bij Crazy Pianos in Scheveningen en krijgt de kans het podium te delen met diverse internationale entertainers. VanVelzen voelt zich als een vis in het water en groeit uit tot een publiekslieveling. Met Crazy Pianos speelt VanVelzen door het hele land. Tijdens een optreden in het Gelredome ontmoet hij zijn huidige manager, Ruud H.Vinke.

VanVelzen wordt begin 2005 opgemerkt door Nederlands bekendste producers. Holger Schwedt (Di-rect, BlØf) Nando Eweg (Di-rect, Birgit) en John Ewbank (Marco Borsato) erkennen zijn unieke stemgeluid en energieke live performance. Al snel wordt het duidelijk dat VanVelzen en zij een goede match zijn: met album ‘Unwind’ als resultaat.

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401Reacties: