Pianist Karel Boehlee

  • Pianist Karel Boehlee
  • Jazz
Karel Boehlee (23 april 1960), een pianist en componist.

Vanaf zijn allerjongste jaren was Boehlee een revelatie in de Nederlandse jazz scene. Vanuit zijn geboorte plaats Leiden begon hij al van af zijn 16-de te spelen met diverse bands en jazz artiesten. Zijn eerste platen werden direct een succes met name in Japan. En al sinds 1989 werd hij met zijn European Jazz Trio uitgenodigd voor meerdere optredens in Japan. In de loop der jaren heeft Boehlee zich ontpopt tot een van de grootste pianisten in Nederland wat resulteerde in optredens met de allergrootsten internationale jazz musici. Zo speelt hij al meer dan twintig jaar als pianist met o.a. Toots Thielemans en Philip Catherine. Ook speelt hij vast bij onze nationale jazz grootheden Toon Roos, Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is hij ook veel gevraagd als sessie musicus bij pop artiesten als Gino Vanelli en vele anderen.

Zij herkenbare piano spel en composities worden ook steeds vaker gevraagd in Japan, Korea waar Boehlee ook steeds meer als solo artiest wordt gevraagd.

Naast zijn carrière als pianist is Karel Boehlee tevens hoofdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401


De afgelopen jaren heeft hij cd's gemaakt met Gino Vannelli, Toon Roos, Martijn van Iterson, Jesse van Ruller en Fay Claassen, en o.a.
opgetreden met Woody Shaw, Ben Herman, Wynton Marsalis, Joris Roelofs, Roberta Gambarini, Ernie Watts en Philip Catherine.

Reacties: