Matt Bianco

  • Matt Bianco
  • Bekende Artiesten
Matt Bianco is een Engelse popgroep opgericht in 1982 door bassist Kito Poncioni, zanger Mark Reilly en toetsenist Danny White. De groep werd bekend in de jaren 80 met singles als "Whose side are you on?" en "More than I can bear".
Matt Bianco kwam voort uit de popgroep Blue Rondo A La Turk. De naam van de band doet vermoeden dat het een individuele artiestennaam betreft, maar de leden hebben uit voorliefde voor hun favoriete tv-series en films gekozen voor een zelfbedachte spionfiguur of geheim agent, dat enigszins terugkomt in sommige liedjes.
Nummers als "Get out of your lazy bed" en "Half a minute" hebben een jazzy tintje, iets wat in de hitlijsten rond 1984 niet veelvoudig voorkwam.

Al op hun eerste album Whose side are you on? is de vrouwelijke stem te horen van de Poolse Basia Trzetrzelewska, die later samen met Danny White solo succesjes bij Sony heeft gemaakt als 'Basia'.
Zanger Mark Reilly was toen zonder muzikale partner en vond de toetsenist Mark Fisher. Ze namen een tweede album Matt Bianco op, gingen vervolgens op tournee door Europa waar ze voor meer dan 250.000 toeschouwers hebben opgetreden.
Met medewerking van de ingehuurde Emilio Estefan (man van Gloria Estefan) produceerden ze in 1988 het album Indigo met onder andere de singles "Don't blame it on that girl" en "Good times".

Na het minder bekende album Samba in your casa uit 1991, besloten Reilly en Fisher in hun eigen studio de albums te produceren. Zo konden ze hun werk zelfstandig en vrij verhandelen met de platenmaatschappijen.
Vervolgens werden in AziŽ Matt Bianco-fanclubs opgericht en werd hun muziek ook aldaar op de markt gebracht met albums als Another time another place, Gran via, World-Go-Round, A/Collection, Rico en Echoes.

Na twintig jaren van opnames en tournees koos Mark Fisher een eigen levensstijl en de twee Marks gingen als vrienden ieder zijns weegs.
In 2003 kwamen na bijna 20 jaar vanaf het begin Basia en Danny White weer terug bij Mark Reilly en gingen weer samenwerken aan het album Matt's Mood. Het jaar erop hielden ze een wereldtournee waarin ze onder meer Groot-BrittanniŽ, Japan en de Verenigde Staten aandeden.

In 2009 kwamen ook Mark Reilly en Mark Fisher weer samen en werkten aan een album Hifi Bossanova. Zij treden nog steeds wereldwijd op op concerten en jazzfestivals. In 2010 is Sunshine Days, een album met de grootste hits van de groep, uitgekomen.

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401

geen info beschikbaar

Reacties: