Jan Smit

  • Jan Smit
  • Bekende Artiesten
Jan Smit begon zijn carriŽre bij het Volendammer jongenskoor. Hij werd op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met jong plaatselijk talent en hun zangeres Carola Smit.

Jan Smit werd hiervoor uitgekozen, en het nummer Mama werd vervolgens een groot succes. Dit lied kwam te staan op hun cd A Symphonic Night. Smit mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN-leden. De single Ik zing dit lied voor jou alleen kwam op 1 binnen in de Nederlandse hitparades.

Behalve in Nederland is Smit ook succesvol in Duitsland, Oostenrijk, ItaliŽ en Frankrijk. In Duitsland zijn inmiddels tien Duitstalige albums uitgebracht. In 2001 ontvingen Smit met BZN en zijn producers de exportprijs, als best verkopende Nederlandse act in het buitenland. In 2006 scoorde Smit zijn tweede en derde nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. Als de morgen is gekomen stond in september 5 weken op 1, en in december bereikte ook Cupido de eerste plaats. In 2007 gaat het succes onverminderd verder met een vierde nummer 1-hit: Op weg naar geluk.

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401Reacties: