A tribute to Rogier van Otterloo

Nieuws
1 april 2002
Stichting Breedband presenteert in samenwerking met Pasadena Productions:
A tribute to Rogier van Otterloo
Eind augustus 2002 begint de Tributeband onder leiding van saxofonist Rolf Delfos en toetsenist / arrangeur Erwin Hoorweg aan een concertserie waarin het werk van Rogier van Otterloo centraal zal staan.
Rogier van Otterloo genoot in de jaren '70 en '80 nationale en internationale bekendheid door filmscores als Turks Fruit, Soldaat van Oranje en als orkestleider/arrangeur van het Metropole Orkest. Naast dit bekende werk schreef Van Otterloo nog werk voor ondermeer tv-documentaires en de Olympische Spelen van 1974. Ook schreef hij muziek voor speelfilms als Help de dokter verzuipt, Keetje Tippel, Grijpstra & de Gier, Op hoop van zegen en Te gek om los te lopen. Verder werkte hij mee aan projecten met musici als Toots Thielemans, Thijs van Leer, Louis van Dijk en schreef hij werk voor orkesten zoals de Skymasters.
Uit dit uitsluitend originele werk heeft de Tributeband een selectie gemaakt. De composities zijn bewerkt en rearrangeerd door Erwin Hoorweg, Rolf Delfos en Thijs van Otterloo.
Dit project geeft een boeiend tijdsbeeld en is een eerbetoon aan een musicus die tot op heden weinig aandacht kreeg, maar met zijn eigenzinnige en zeer persoonlijke stijl zijn stempel drukte op de Nederlandse muziekgeschiedenis.
--------------------------------------------------------------------------
De Tributeband bestaat uit:
.
* Erwin Hoorweg: piano / keyboards
* Pascal Vermeer: drums / percussie
* Sven Schuster: contrabas
* Ed Verhoeff: gitaar
* Angelo Verploegen: trompet / bugel
* Willem Kiewiet de Jonge: trombone
* Thijs van Otterloo: saxofoon
* Rolf Delfos: saxofoon
«Terug naar overzicht