AMERIKAANSE TOP-MUSICI BIJ NOORDWIJKS JAZZFESTIVAL OP 3 JULI

Nieuws
10 juni 2010
AMERIKAANSE TOP-MUSICI BIJ NOORDWIJKS JAZZFESTIVAL OP 3 JULI

Op het prachtige Lindenplein kan het publiek dit jaar op 3 juli in een intieme ambiance genieten van een gevarieerd aantal jazzoptredens. Pasadena Productions, Bob Rigter, Gemeente Noordwijk, Noordwijk Marketing, Hof van Holland, Hotel Royal, de winkeliers van de Kerkstraat en Thomas Proeflokaal organiseren nu alweer de derde editie van het Noordwijkse Jazzfestival Onder de Linden.

Van 18:30 tot 24:00 uur is op het Lindenplein een gevarieerd programma te beluisteren, dat begint met speciale workshops voor kinderen. Daarna speelt een opkomend talent als de Noordwijkse pianiste Vera Marijt met haar Bossa Band. Bekende Noordwijkse musici als Han van der Rhee en Bob Rigter treden op met internationale jazz iconen als zangeres Deborah J. Carter en de Amerikaanse top-trompettist Philip Harper (1965). In de jaren 80 maakte Philip Harper deel uit van Art Blakey's wereldberoemde Jazz Messengers. Tegenwoordig toert hij de wereld rond met grootheden als Cedar Walton en Benny Golson. In Nederland speelt hij graag met het Bob Rigter Kwartet. Er komt verder een optreden van de band Changes, gevolgd door een jam session met diverse tenorsaxofonisten, waaronder de Noordwijker Jan Kiewiet de Jonge. De avond wordt besloten met Kagan Han's Supper Club Lounge Act. Entree is gratis en voor overkapping wordt gezorgd. Voor verdere informatie zie www.noordwijkjazz.nl .

Noordwijk Jazz is een vijf-jarenplan. Het is de bedoeling al volgend jaar een vierde editie van het festival uit te breiden naar Noordwijk Zee met optredens op de Grent, in diverse hotels en in De Heeren van Noortwyck. Een speciale bus zal dan gasten van locatie naar locatie voeren.

«Terug naar overzicht