Peer Mascini

  • Peer Mascini
  • Bekende Artiesten, Diversen
Improvising actor Peer Mascini Speelt Mascini

Kun je Shakespeare op tien manieren spelen? Ja
Kun je improviseren met het gegeven: Hoe betreed je een oerwoud? Ja
Kun je in de spiegel kijken en jezelf niet zien? Ja

Wonderlijke vragen met evenzo wonderlijk antwoorden. Op de scheidslijn van cabaret en toneel schetst acteur Peer Mascini een zelfportret. Het is een voorstelling met vele wendingen, nu eens droog-komisch, dan weer ontroerend, in de ironische speelstijl die we van Mascini kennen.

Waar geloof je in? Wanneer ben je gelukkig? Wat is zin en wat is onzin? Het komt allemaal aan bod in deze luchtige solo van Gouden Kalfwinnaar, Reclameheld van de 20ste eeuw en veteraan van het Nederlandse Theater (Werktheater, Carver, Orkater) Peer Mascini.

Een voorstelling van 80 minuten zonder pauze een aaneenschakeling van scènes,
verhalen, gedachtesprongen en observaties. Peer Mascini met zijn visie op het
leven en theater in een monoloog met zeer veel lachmomenten, geen cabaret maar
zeer toegankelijk voor het grote publiek

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401

Wie kent hem niet? Als acteur, presentator of improvising actor is Peer reeds tijdens zijn leven een legende in de Nederlandse theaterwereld met een zeer uitgebreide staat van dienst. Zo was hij onder meer te zien in De Lift, Abel, Zwerfsters, Ik Ga Naar Tahiti, Filmpje (van Paul de Leeuw), Het 14de Kippetje, Wij Alexander, Sextet (van Eddy Terstall) en Moordwijven (van Dick Maas).

In 1996 kreeg Mascini een Gouden kalf voor zijn rol in de film Blind Date. Het jaar daarop viel Mascini opnieuw in de prijzen met een Gouden Loeki voor het Melkunie-reclamespotje "ik had nog zo gezegd: geen bommetje!".

In 2008 presenteerde hij o.a. het BNN-programma Crazy 88 met onder meer Hanna Verboom, Dennis Storm, Nicolette Kluijver en Willie Wartaal.

In 2010 speelde hij solo "Peer speelt Mascini" in de Nederlandse theaters.
Reacties:

"Beste Peer, dank voor de mooie presentatie van ons gala met Philip Walkate. Wij van de jeunes restaurateurs en de culibus waren er heel blij mee. Kom graag eens naar de voorstelling Met vriendelijke groet, Patrick"
Patrick van zuiden

"Wat een heerlijk voorstelling van Peer in Hoorn. Uniek stukje solo toneel, onderhoudend, grappig maar nooit plat en heel boeiend. Ongekend voor Nederland. Gaat Peer nog door met deze voorstelling of is er nog iets anders in het verschiet. Nogmaals dank en hoop hem snel weer te kunnen zien in een andere voorstelling."
Ilse van de Graaff

"Een hele bijzondere voorstelling gehad van Peer in Lemmer. Nog nooit zoiets meegemaakt in "theaterland". Totale verwarring, improvisatie en onsamenhangende verhalen . Ben erg benieuwd naar de recensie en naar recensies van komende voorstellingen. Ik heb vol verbazing zitten kijken, af en toe tenenkrommend, maar ondanks alles had ik zoiets niet willen missen. "
Truus