Miranda van Kralingen

  • Miranda van Kralingen
  • Klassiek, Bekende Artiesten
Hoewel de zangeres Miranda van Kralingen al jaren actief was in binnen en buitenland werd ze bij het grote publiek met name bekend door haar optreden tijdens het koninklijke huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Wat deze veelzijdige vocalise zo bijzonder maakt is dat ze zich niet beperkt tot het klassieke repertoire.
Ze voelt zich naast opera en kamermuziek ook prima thuis in musicals en vertolkt ook pop repertoire. Hierdoor is ze in staat een zeer breed publiek voor zich te winnen.


voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401

De Nederlandse sopraan Miranda van Kralingen slaagde cum laude voor haar eindexamen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en studeerde bij Ank Reinders. Nadat zij een masterclass volgde bij Elisabeth Schwartzkopf in het Amsterdamse Concertgebouw beleefde haar carrière een grootse vlucht: zij zong de Vier letzte Lieder van Strauss gedurende het slotconcert van de categorie ‘Jong Nederlands Talent’ dat werd uitgezonden op radio en televisie.

Een succesvolle Opera en Concertcarrière volgde. Zij vertolkte bij diverse Operahuizen o.a. de rol van Mimì in La Bohème, Donna Anna in Don Giovanni,La Contessa Almaviva in Mozarts Le Nozze di Figaro, Elisabetta in Verdi’s Don Carlo, Hanna Glawari in Lehárs Die lustige Witwe, de titelrol in Janáceks Katya Kabanová, Ellen Orford in Brittens Peter Grimes, Leonore in Beethovens Fidelio, Die Marschallin in Der Rosenkavalier, Die lustige Witwe, Agathe in Der Freischütz een hoofdrol in de wereldpremière van Rosa, a horse drama van Louis Andriessen bij de Nederlandse Opera (verschenen op CD) Die Freundin in Von heute auf Morgen van Arnold Schönberg en vele andere.

Zowel in binnen-en buitenland noemt men haar de zingende actrice en de beroemde regisseur Harry Kupfer nodigde haar vanwege haar grote acteertalent uit bij de Komische Oper Berlijn, waar zij onder andere zong: Fewronia in Die Legende von der unsichtbaren Stadt Kitesch (Rimsky-Korsakov), Donna Anna (Don Giovanni) en Gräfin (’Le Nozze di Figaro) en Leonore in Beethovens Fidelio tijdens de viering ter ere van het vijftigjarig bestaan van de Komische Oper. Ze zong onder meer in Operahuizen van Stuttgart, Berlijn, Parijs, Bilbao, Basel, Amsterdam etc.etc.

Miranda van Kralingen is ook een veelgevraagd concertzangeres in en buiten Europa. Haar brede concertrepertoire omvat werken van Monteverdi t/m Messiaen. Zo zong zij in landen als Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Italië, Indonesië, Duitsland, de VS, Australië, China, België en in Nederland onder meer Les poèmes pour Mi van Messiaen bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest onder leiding van Ed Spanjaard en Les nuits d’été van Berlioz bij het Residentie Orkest.


Reacties: