Joke Bruijs

  • Joke Bruijs
  • Bekende Artiesten
Joke Bruijs is een allround artieste die, en daar raakt men nog wel eens van in de war, alles kan. Zij zingt de sterren van de hemel sinds haar 15de en is een veelgevraagd actrice voor zowel theater, televisie als filmproducties. De overvolle agenda van de afgelopen 37 jaar zegt genoeg.

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401THEATER
Zo begon zij op 15-jarige leeftijd aan optredens met radio-orkesten als:
Het 'VARA dansorkest', 'The Skymasters' en het fameuze orkest 'The Ramblers'. Een fantastische start van haar carrière die snel gevolgd werd door Theatercomedy producties met o.a. Jan Blaaser, de Mounties en Mini & Maxi.

In het seizoen ’85-’86 verraste zij iedereen met haar bijdrage in twee producties van de cabaretgroep Don Quishocking, namelijk 'Kaltes Grauen' en 'Instituut Zwagerman'.

MUSICAL
Ook op musical gebied heeft Joke zich bewezen in programma’s als: 'Kaat Mossel' (1994), 'Mooi Katendrecht' (1996), en de prachtige productie 'Blood Brothers', waarin Joke een zeer indrukwekkende hoofdrol vertolkte.

SOLO PROGRAMMA’S
Ook haar solocabaretprogramma’s 'Hemelsbreed', 'Joke Bruijs zingt d’r moerstaal', 'Helpers weg eerste ronde' en 'Gepeperd' waren een groot succes.

TELEVISIE
Op televisie heeft zij zich de laatste jaren ontwikkeld als een vaste waarde in producties als: 'Vreemde praktijken' en de televisiehit 'Toen was geluk heel gewoon' (best bekeken Nederlandse comedy-serie sinds jaar en dag). Deze serie, die met 12 jaar de langstlopende serie in Nederland is, won in 1999 de Acadamy award en de prestigieuze Televizierring.

HUIDIGE SUCCES
Het meest recente succes is haar bijdrage aan 'Beatles in Concert' o.l.v. het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

VOCAAL
Intussen blijft er ook op zanggebied genoeg gebeuren. Zo was zij soliste in een theaterprogramma met muziek van 'Cole Porter' onder leiding van het orkest van Cor Bakker. Een jaar later deed zij een theatertour met muziek van 'Richard Rodgers' onder leiding van het Metropole orkest, met lovende recensies als gevolg.

CD
Ook bracht zij haar eerste solo-jazz CD uit onder de naam 'Close to me'. Op deze CD zingt zij voor het eerst onder leiding van Louis van Dijk, een legende in de Nederlandse muziek wereld, en een blauwdruk van musici uit de top van het Nederlandse jazzcircuit. Deze CD werd zeer enthousiast ontvangen en is in het buitenland, met name Japan, inmiddels ontdekt en daar op weg een grote “hit” te worden.

BIJZONDERE GEBEURTENISSEN
Op 7 december 2003 kreeg Joke uit handen van Burgemeester Opstelten de “Erasmusspeld” opgespeld, een blijk van waardering van de stad Rotterdam.


Reacties: