Egelander Tiroler Orkest

  • Egelander Tiroler Orkest
  • Volksmuziek
Egerländer muziek is oorspronkelijk volksmuziek uit Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen (tegenwoordig in Tsjechië rond de stad Cheb (Duits: Eger) en de rivier de Eger. De stad en de rivier heten in het Duits allebei Eger. De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek en te vergelijken met Zuid-Duitse en Oostenrijkse muziek.
De muziek zelf bestaat doorgaans uit marsen, walsen en polka's. De muziek wordt doorgaans gespeeld door een blaaskapel met klarinetten, een dwarsfluit of soms een piccolo, bugels, een trompet, trombones, baritons, waldhoorns en bastuba's, aangevuld met slagwerk.
In de Nederlandse volksmond wordt, vaak uit onwetendheid, Egerländer muziek in één zin genoemd met tiroler-muziek of hoempapa. Dit komt waarschijnlijk door de komst van de Oktober- (Bier-) feesten naar Nederland. In Nederland wordt op een Oktoberfeest geen Egerländer gespeeld, maar juist Schlager of tiroler muziek. In Duitsland daarentegen komt dit absoluut niet voor. Hier wordt de muziek in de feesttenten verzorgd door een Egerkänderkapel.

Ons orkest kan zowel Egelander als Tiroler repertoire spelen. Doorgaans bestaat de bezetting uit ongeveer 15 muzikanten. Het zijn goede amateurs en semi-professionals. De prijs is zeer betaalbaar in verhouding tot de grote van het orkest - ze zijn alleen door de weeks lastig te boeken - maar op zaterdag en zondagen is het meestal geen probleem.

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401

geen info beschikbaar

Reacties: