Marco Borsato

  • Marco Borsato
  • Bekende Artiesten
In april 1990 verwierf Marco naamsbekendheid na zijn deelname aan de Soundmixshow. Hierna tekende hij een contract bij de platenmaatschappij Polydor. Omdat Marco vloeiend Italiaans spreekt, is hij begonnen met het zingen in de Italiaanse taal. In 1994 ging hij over op het zingen in de Nederlandse taal en brak hij pas echt door met het nummer Dromen zijn bedrog.
Het nummer 'dromen zijn bedrog' was een cover van het nummer Storie di tutti i giorni van zanger Riccardo Fogli. Omdat het nummer 12 weken lang op nummer 1 heeft gestaan in de Nederlandse top 40 is Marco in het Guinness Book of Records terecht gekomen. Ook het eerste album van Marco Borsato, getiteld 'Marco' was een groot succes en behaalde 2 keer platina.

Toen in 1995 het tweede album van Marco uitkwam was er opnieuw een toen nog ongekend succes voor de zanger, het album 'Als geen ander', bereikte maar liefst 4 keer platina. En in 1996 opnieuw groot succes voor Marco met zijn derde album 'De waarheid', deze werd 6 keer platina! Ook zijn vierde album 'De bestemming'(5 keer platina) en zijn vijfde album 'Luid en duidelijk'(5 keer platina) waren een groot succes voor de zanger. Het zesde album van de zanger kwam alleen op DVD versie uit maar ook dit album 'Zien' behaalde 4 keer platina.

In 2008 is de film Wit Licht uitgekomen waarin Marco voor het eerst een debuut op het witte scherm maakt.

voor precieze prijsopgave bel Pasadena Productions 071-3010401

1. geen info beschikbaar -